Projecten van Meyer en Van Schooten Architecten (MVSA)

Centraal Station te Rotterdam

In 2005 kreeg een team van architecten (genaamd Team CS) de opdracht de nieuwe ov-terminal voor Rotterdam te ontwikkelen. Het ontwerp sluit aan op haar directe omgeving en is ontworpen om te kunnen blijven meegroeien met de eisen van de tijd en het groeiende aantal reizigers. Het Team CS bestaat uit drie bureaus: Benthem Crouwel, Meyer en Van Schooten en West 8 Urban design & landscape architecture.

La Grande Cour te Amsterdam

Het voormalige rangeerterrein op het Westerdokseiland heeft plaats gemaakt voor een modern stedelijk landschap met een hoge bebouwingsdichtheid. La Grande Cour, het meest zuidelijk gelegen project, is het resultaat van de samenwerking tussen drie architectenbureaus. Meyer en Van Schooten tekende voor de stedenbouwkundige opzet van La Grande Cour en voerde de supervisie. Ondanks uniforme schil van het bouwblok is het handschrift van de verschillende bureaus goed te herkennen.

Ministerie van Financiën te Den Haag

Het ministerie van Financiën heeft bij de recente renovatie een complete metamorfose ondergaan. Meyer en Van Schooten Architecten maakte van het gesloten bolwerk een verrassend open en transparant overheidsgebouw. Het uit 1975 daterende ministeriegebouw was volstrekt verouderd. Zo ontbrak elke vorm van thermische isolatie. De uitkragende betonnen borstweringen waren vastgestort aan de verdiepingsvloeren en de eigenlijke gevelpuien bestonden uit ongeïsoleerde staalprofielen met enkelglas.

New Babylon te Den Haag

Het Nieuwe Babylon is geïnspireerd door het ‘a New City in the City’-concept: een 24-uurs stedelijk leefgebied met alle mogelijke functies en voorzieningen. Begin 2000 is gestart met de transformatie van het Haagse stationsgebied tot een representatieve toegangspoort naar de stad. Er moest een nieuw stuk binnenstad gecreëerd worden dat voldeed aan de eisen van deze eeuw. Met goed op elkaar afgestemd openbaar vervoer en gemakkelijk bereikbaar voor het autoverkeer.