Benthem Crouwel Architekten

Centraal Station te Rotterdam

In 2005 kreeg een team van architecten (genaamd Team CS) de opdracht de nieuwe ov-terminal voor Rotterdam te ontwikkelen. Het ontwerp sluit aan op haar directe omgeving en is ontworpen om te kunnen blijven meegroeien met de eisen van de tijd en het groeiende aantal reizigers. Het Team CS bestaat uit drie bureaus: Benthem Crouwel, Meyer en Van Schooten en West 8 Urban design & landscape architecture.

Het Elicium (Rai) te Amsterdam

Het Elicium, ontrolt zich in één vloeiende beweging omhoog de lucht in. Het 46 meter hoge gebouw valt van verre op en geeft het oude congrescentrum een nieuw gezicht. Deze nieuwbouw is ontworpen door Benthem Crouwel Architects. Het Elicium bestaat uit een horizontaal deel dat zich op pootjes vijf meter boven de grond bevindt en een verticaal deel van zeven verdiepingen hoog.

Fletcher Hotel te Amsterdam

Architecten Jan Benthem en Peter Kropp zijn verantwoordelijk voor het ontwerp van het nieuwe Fletcher Hotel Amsterdam. Opdracht was om een gebouw te ontwerpen dat op deze plek als landmark het ‘begin’ en het ‘einde’ van de stad kon markeren. De toren onderscheidt zich onder meer door een glazen schil, die vóór de gevel hangt. Deze grote blauwkleurige glazen koker met z’n ronde cirkelvormige gaten is beeldbepalend voor de toren. Daarnaast heeft deze extra schil een geluids- & warmte isolerende functies.

Las Palmas te Rotterdam

Het werkplaatsengebouw van de Holland-Amerika Lijn heeft net als de aankomsthal (Cruise Terminal) en het hoofdkantoor (Hotel New York) na de restauratie een nieuwe naam en nieuwe functie gekregen. Las Palmas huisvest het Nederlands Fotomuseum, een cultureel centrum (LPII) en een restaurant. Op de twee bovenste lagen is verhuurbare kantoorruimte gecreëerd en op het dak van het gebouw is een penthouse geplaatst met kantoorruimte voor projectontwikkelaar OVG.