Projecten van Inbo

Decos te Noordwijk

Voor softwarebedrijf Decos ontwierp Inbo een space-achtig onderkomen. Het gebouw moest niet alleen de technologische ambities van Decos uitstralen maar ook tot de verbeelding spreken. De opdrachtgever is een fan van Star Wars. Het gebouw verbeeldt de snelle toegang tot een nieuwe, digitale wereld.’ Het Decos-onderkomen is qua vorm nog het best te vergelijken met een ovale facetgeslepen diamant. De alzijdige nieuwbouw telt 2500 vierkante meter vloeroppervlak, verdeeld over drie verdiepingen en een kelder.

Gemeentehuis Midden-Delfland te Schipluiden

De gemeente Midden-Delfland ontving als eerste gemeente het ‘Cittaslow’-keurmerk, een internationaal stempel voor gemeenten die leefomgeving, landschap, streekproducten, gastvrijheid, milieu, infrastructuur, cultuurhistorie en behoud van identiteit hoog in het vaandel hebben staan. Het gemeentehuis is volledig CO2 neutraal, gebruikt groene stroom, warmte- en koudeopslag in de bodem in combinatie met energiezuinige warmtepompenen en zonnepanelen op het dak en zonnecellen aan de gevel die dienst doen als buitenzonwering.

Kraanspoor te Amsterdam

In Amsterdam-Noord is de vroegere NDSM-scheepsbouwwerf omgevormd tot Mediawharf, een broedplaats voor creatieve bedrijven. Het meest spraakmakende onderdeel van de herontwikkeling van het gebied is het hergebruik van Kraanspoor. Op dit oude betonnen scheepsbouwplatform is een compleet drielaags kantoorgebouw van glas en staal gezet. Dankzij de slanke en lichte stalen opbouw is de historische onderbouw in tact en herkenbaar gebleven.

Melkfabriek te Hilversum

Het gebouw van de Melkfabriek, werd tot eind 2005 gebruikte door Campina Melkunie als fabriek voor zuivelproducten. Het markante gebouw is een imposant voorbeeld van wederopbouwarchitectuur uit de jaren vijftig. Woningcorporatie Dudok Wonen wilde de oude fabriek graag voor de toekomst behouden. Het historische gebouw heeft nu een woon, werk en leer functie gekregen. Na de herontwikkelt is er een ruimtelijke pand met veel lichtinval ontstaan. Originele details als de karakteristieke bogen en hoge ramen zijn intact gebleven.

Ministeries van Veiligheid en Justitie en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties te Den Haag

Het JuBi-complex wordt gebouwd voor het ministerie van Veiligheid en Justitie en het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Alle bewoners van de Nieuwbouw gaan werken in een werkplekconcept dat uitgaat van werkplekdeling en dus niet van persoonsgebonden werkplekken. De huisvesting is ingedeeld in activiteitsgerelateerde ruimten en er wordt gewerkt volgens het clean desk principe, een randvoorwaarde voor Het Nieuwe Werken.

Raad voor de Rechtspraak te Den Haag

De Raad voor de Rechtspraak is in 2002 in het leven geroepen als een onafhankelijke organisatie die de gerechten informeert en adviseert, toezicht houdt en de financiële middelen verdeelt. In 2001 werd het voormalige bankgebouw van de Nederlandsche Handel-Maatschappij (later ABN AMRO-Bank) in Den Haag aangekocht om er de Raad te huisvesten. In 2006 is het monumentale gebouw opgeleverd. Aan de buitenzijde nog altijd in de neorenaissancestijl aan de binnenzijde geheel aangepast aan deze tijd.

Solids I te Amsterdam

De Solid I is een duurzaam gebouw met een klassieke uitstraling, dat ruimte geeft aan wat mensen willen. Huurders zijn volledig vrij in het gebruik van de ruimte. Wonen, ondernemen of een combinatie. Zo creëert een Solid een vrije mix van wisselende functies. De arcades op de begane grond zijn ontworpen door Baumschlager Eberle uit Oostenrijk. Het Solid-concept is afkomstig van woningbouwvereniging Stadgenoot, een duurzaam casco gebouw zonder vooraf vastgestelde bestemming.