Projecten van Mei Architecten en stedenbouwers

De Fabriek te Rotterdam

In het hart van Delfshaven aan de oever van de Schie staat een oud karakteristiek Fabriekscomplex dat in de loop van de jaren heel wat van zijn glans heeft verloren. De in de tijd aan elkaar gegroeide agglomeratie van karakteristieke panden is door jarenlange leegstand en verwaarlozing in verval terecht gekomen. Het gebouw dient na een ingrijpende verandering een bedrijfsverzamelgebouw voor de creatieve industrie te worden. Het atrium vormt het ‘Hart’ van het gebouw als een ontmoetingsplaats voor de ondernemers.

De Vier Werelden te Spijkenisse

In de Dijkzone pal aan de Oude Maas is het appartementencomplex ‘De Vier Werelden’ gerealiseerd. Het gebouw is visueel opgedeeld in vier delen die verwijzen naar de buurten-structuur die kenmerkend is voor Spijkenisse. Ontmoetingsplekken zijn belangrijk elementen in het ontwerp, het complex heeft een vrijetijdsdek met o.a. een barbecueplaats, petanque- en tennisbaan en grote kas. Daarnaast geven de willekeurig verspringende balkons gelegenheid tot het aanknopen van een gesprek met je buren.

Jobsveem te Rotterdam

Het voormalige pakhuis en rijksmonument Jobsveem, ook wel St. Job geheten, op de kade van de Rotterdamse Lloydpier heeft een ingrijpende verandering ondergaan. Het vroegere pakhuis had sinds zijn voltooiing in 1913 een uitermate gesloten karakter. Met de herbestemming van het pakhuis tot woongebouw met commerciƫle ruimten, heeft het daglicht zijn intrede gedaan in het gebouw. Het bijzondere karakter is bewaard, terwijl nu drie glazen atria daglicht het gebouw binnenlaten.

Kraton 230 te Rotterdam

Het nieuwe onderkomen van de lokale radio- en televisiezender RTV Rijnmond maakt als fase 4a onderdeel uit van de herontwikkeling van de Schiecentrale aan de Rotterdamse Lloydstraat. Het gebouw, waarin behalve RTV Rijnmond ook nog andere bedrijven zijn gevestigd, vormt samen met de Schiecentrale, het 25kV gebouw, hotel-restaurant STROOM en de nieuwbouw van fase 4b het hart van de audiovisuele bedrijvigheid in Rotterdam.

Schiecentrale 4b te Rotterdam

Schiecentrale fase 4b maakt onderdeel van de herontwikkeling van de vroegere Schiehavencentrale en omgeving. De combinatie van kantoorruimten, woningen en woonwerkeenheden brengt meer leven in het gebied, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot het audiovisuele centrum van de stad Rotterdam. Schiecentrale fase 4b voorziet het complex van verschillende typen nieuwbouw woningen, voor mensen die nauw bij de audiovisuele wereld zijn betrokken of mensen met andere creatieve beroepen.