Projecten van de Architekten Cie

Cafe Open te Amsterdam

Café-restaurant OPEN is een eenvoudig, puur, transparant volume. Het past exact op de bestaande spoorbrug aan de Westerdokskade te Amsterdam. Met hun golvende beweging vormen de tuimelramen een elegante glazen façade die de modernistische doos nuanceert. Twee volumes met de keuken, garderobe, toiletten en bar staan los in de ruimte. Zodoende blijft de totale ruimte binnen ervaarbaar en heeft het interieur een ruim en luchtig karakter.

Conservatorium te Amsterdam

Het Conservatorium was gevestigd in het pand van de voormalige Rijkspostspaarbank, maar verhuisde in april 2008 naar nieuwbouw aan het Oosterdok in Amsterdam. Het nieuwe gebouw is een ontwerp van architect Frits van Dongen. In het nieuwe gebouw bevinden zich diverse zalen die voor concerten, workshops en masterclasses geschikt zijn. Daarnaast beschikt het gebouw over vele leskamers, die aan de binnenzijde van het gebouw liggen en alle door een gang omgeven zijn, volgens Japans model.

Gemeentehuis te Hardenberg

Naar het ontwerp van Branimir Medic en Pero Puljiz (de Architekten Cie.) heeft de gemmeente Hardenberg een nieuw gemeentehuis gerealiseerd. Het gemeentehuis is een in het oog springend onderdeel van het nieuwe stadspark voor de inwoners. De parkeervoorziening welke zich half verdiept en gedeeltelijk bovengronds begeeft, wordt door een natuurlijk groene heuvel aan het zicht onttrokken.

La Grande Cour te Amsterdam

Het voormalige rangeerterrein op het Westerdokseiland heeft plaats gemaakt voor een modern stedelijk landschap met een hoge bebouwingsdichtheid. La Grande Cour, het meest zuidelijk gelegen project, is het resultaat van de samenwerking tussen drie architectenbureaus. Meyer en Van Schooten, de Architecten Cie en Heren 5 Architecten. Ondanks uniforme schil van het bouwblok is het handschrift van de verschillende bureaus goed te herkennen.

Philharmonie te Haarlem

Het concertgebouw van Haarlem, van oorsprong een Verenigingsgebouw uit 1893, heeft een grondige restauratie ondergaan en is uitgebreid met nieuwbouw. Het gebouw bestaat uit twee delen: een L-vormig blok gerestaureerde monumenten en daar tegenaan een L-vormig deel nieuwbouw. Hiertussen loopt de foyer, die oud en nieuw met elkaar verbindt. De Kleine Zaal kenmerkt zich door krachtige gekromde vormen, uitgevoerd in roodbruin gebogen hout. Oud en nieuw versterken elkaar maximaal in hun contrast.