Projecten van Kraaijvanger

Dordrechts Museum

Het Dordrechts Museum herbergt één van de belangrijkste collecties oude meesters van Nederland. Het gebouw was te klein om zowel de vaste collectie als tijdelijke exposities gelijktijdig te kunnen tonen. Een goed museum biedt zijn bezoekers een continue route, een ontdekkingstocht. In de monumentale oudbouw is de vaste collectie ondergebracht, de uitbreiding biedt plaats aan tijdelijke tentoonstellingen.

Rabobank te Utrecht

Twee ellipsvormige torens vormen de nieuwe behuizing van de Rabobank in Utrecht. Naast het ijzige, rotsvormige complex van de Rabobank uit de jaren tachtig steken de nieuwe torens 105 meter hoog de lucht in.
De uitbreiding van de Rabobank naast het Centraal Station van Utrecht meet 56.000 m2 vloeroppervlak; hoogbouw was nodig om de diensten uit verschillende delen van het land op deze plek te kunnen concentreren. Het ontwerp van de nieuwbouw is van Kraaijvanger architecten.

Stadskantoor te Utrecht

Het nieuwe Stadskantoor Utrecht staat vlak naast de in aanbouw zijnde stationshal en weet zich een plek te veroveren tussen alle vervoersaaderen van trein, tram, bus en taxi. Het ontsluiten van het kantoor in combinatie met al deze vervoersaaderen is nog in volle gang maar ziet er nu al spectucalair uit. Het stadskantoor is tevens bestemd voor publieke functies welke in de onderste verdiepingen zijn gehuisvest.