Projecten van Ector Hoogstad Architecten

Faculteit Educatie te Utrecht

De Faculteit Educatie vormt de westelijke beëindiging van de ‘kashbah-zone’ van de Uithof, de Utrechtse universiteitscampus. De kleurige westgevel refereert aan de snelheid van het langsrazende verkeer, maakt het gebouw schaalloos en abstract en geeft de Hogeschool Utrecht een gezicht naar de stad toe: een metafoor voor de veelkleurigheid van de HU-gemeenschap.

IMd te Rotterdam

Op de zuidelijke punt van het eiland Feyenoord heeft het Rotterdamse ingenieursbureau IMd haar nieuwe onderkomen gevestigd in de daarvoor leegstaande Struyken&Co loods met een unieke industriële uitstraling. De zeer licht geconstrueerde stalen vakwerkliggers in het dak van de naoorlogse loods zijn een lust voor het oog voor de duurzaamheidconnaisseurs en een uitdaging voor de hedendaagse constructeur.

Metaforum te Eindhoven

Ector Hoogstad Architecten transformeerde de voormalige W-Hal van de Technische Universiteit Eindhoven tot MetaForum. De uit 1958 stammende hal is verbouwd en er een nieuw faculteitsgebouw bovenop geplaatst. Het vernieuwde hart van de TU herbergt alle studentenvoorzieningen. In het bovenste deel van MetaForum vestigt zich de faculteit Wiskunde & Informatica.

Nationaal Muziekkwartier te Enschede

Het Nationaal Muziekkwartier is een multifunctioneel muziek- en theatercentrum in het hart van Enschede. Podium Twente, Poppodium Atak en de Muziekschool Twente hebben er hun nieuwe thuisbasis; verder maken de Nationale Reisopera, het Orkest van het Oosten en het Conservatorium ArtEZ gebruik van de accommodatie. Om deze diverse instellingen – elk met hun eigen publiek – te accommoderen, is een flexibel gebouw ontworpen waarin de voordelen van gezamenlijke huisvesting optimaal worden benut.

Westerlaantoren te Rotterdam

Het voormalige hoofdkantoor van Vopak is gerenoveerd tot kantoor- en woongebouw de Westerlaantoren. De Westerlaantoren ligt aan de rand van historische Scheepvaartkwartier en Het Park in Rotterdam. Architectenbureau Ector Hoogstad maakte het ontwerp voor de renovatie en de 5 verdiepingen die bovenop de huidige toren komen. De 1e tot en met 10e verdieping is gereserveerd voor kantoorruimte, van de 11e tot en met de 19e verdieping komen 45 luxe appartementen. De appartementen hebben vrij uitzicht over Het Park, De Maas of over het centrum.

Orion te Wageningen

Orion is het tweede onderwijsgebouw, naast het gebouw Forum, op Wageningen Campus. Het gebouw met een vijfhoek als grondvorm en acht verdiepingen hoog, biedt onderwijsfaciliteiten aan 2600 studenten. Door samenvoegen van 6 zalen is het mogelijk een groot auditorium te creëren met 744 zitplaatsen: de Waaierzaal. Oorspronkelijk stond de bouw van Orion gepland in 2018 maar door de forse groei van het aantal studenten aan Wageningen University bleek een tweede onderwijsgebouw naast Forum al veel eerder nodig.