Projecten van UNStudio

DUO te Groningen

Het nieuwe hoogbouwkantoor voor twee overheidsdiensten aan de Groningse Kempkensberg valt op door zijn elegante vormgeving.

De torens zijn alzijdig afgerond en voorzien van witte vinnen in de gevels. Deze dynamisch gevormde vinnen spelen een belangrijke rol in het beperken van de energiebehoefte en het verhogen van het comfort voor de gebruikers

Mercedes Benz te Stuttgard (Duitsland)

The Mercedes-Benz Museum is an automotive museum housed in Stuttgart, Germany. The current building, which stands directly outside the main gate of the Daimler factory in Stuttgart-Untertürkheim, was designed by UN Studio. It is based on a unique cloverleaf concept using three overlapping circles with the center removed to form a triangular atrium. The building’s height and “double helix” interior were designed to maximise space, providing 16,500 square metres of exhibition space on a footprint of just 4,800 square metres.

Mumuth te Graz (Oostenrijk)

Het Mumuth is één van faculteitsgebouwen voor de Universität für Musik und Darstellende Kunst. Het is een opleidingsinstituut waar zeer veel verschillende muziekgenres worden beoefend, zoals jazz, klassieke muziek en zang, opera en elektronische muziek. Het ontwerp van het Mumuth met de golvende twist is gebaseerd op de ervaringen die het bureau bij voorgaande projecten heeft opgedaan, maar zijn in Graz benut voor het vervolmaken van de betontechniek.

RUG – LAB

Op het terrein van het academisch ziekenhuis aan de rand van de Groningse binnenstad staat een met een vrijwel volledig gesloten gevel omhult Research Laboratorium, waar absoluut geen daglicht in de onderzoeksruimten mag komen. Plooien met wisselende golven geven een opvallend accent aan de hoeken van het gebouw. Eenmaal binnen blijkt dit gesloten bolwerk door de twee kegelvormige lichtkokers verrassend transparant. De onder een schuine hoeken en omgedraaid ten opzichte van elkaar gepositioneerde lichtkokers leveren een levendig beeld dwars door het gebouw met haar in kleur verlopende gangvloeren en wanden.