Kantoren

Antinori Nel Chianti Classico te Bargino

In Bargino (vlakbij Florence) zit het kloppende hart van het wijnhuis “Antinori Nel Chianti Classico” verscholen in de bergen. Het golvende gebouw, gehuld in een terracotta schutkleur is één met zijn omgeving. Aangekomen bij de gigantisch entree met muren als uit de berg gehouwen verdedigingswerken, laat een bewaker mij door alsof we voor een geplande rondleiding komen. :-)

Via een uit cortenstaal vervaardigde trap (die als een wervelwind omhoog cirkelt) loop ik naar de ingang van het immense complex.

Aramis te Roosendaal

Door een fusie van twee wooncorporaties tot Aramis ontstond de behoefte om het wijk- en teamgericht werken beter op één plek te ondersteunen. De bundeling van de klantencentra van verschillende maatschappelijke organisaties tot één loket voor wonen, welzijn en zorg leverde eveneens een nieuwe ruimtebehoefte op. Tegelijkertijd was er de behoefte de werkwijze te moderniseren. De nieuwbouw moest een open en transpante werkomgeving worden. Prettig om in te werken en uitnodigend voor de bezoekers.

Central Post te Rotterdam

Central Post is het voormalige stationspostkantoor gelegen naast het Centraal Station in Rotterdam. Het pand is herontwikkeld tot een modern kantoor verzamelgebouw. Central Post vormt een belangrijk onderdeel in de herinrichting van het Centraal Stationsgebied tot een bruisend zakencentrum in de binnenstad.

De Fabriek te Rotterdam

In het hart van Delfshaven aan de oever van de Schie staat een oud karakteristiek Fabriekscomplex dat in de loop van de jaren heel wat van zijn glans heeft verloren. De in de tijd aan elkaar gegroeide agglomeratie van karakteristieke panden is door jarenlange leegstand en verwaarlozing in verval terecht gekomen. Het gebouw dient na een ingrijpende verandering een bedrijfsverzamelgebouw voor de creatieve industrie te worden. Het atrium vormt het ‘Hart’ van het gebouw als een ontmoetingsplaats voor de ondernemers.

Decos te Noordwijk

Voor softwarebedrijf Decos ontwierp Inbo een space-achtig onderkomen. Het gebouw moest niet alleen de technologische ambities van Decos uitstralen maar ook tot de verbeelding spreken. De opdrachtgever is een fan van Star Wars. Het gebouw verbeeldt de snelle toegang tot een nieuwe, digitale wereld.’ Het Decos-onderkomen is qua vorm nog het best te vergelijken met een ovale facetgeslepen diamant. De alzijdige nieuwbouw telt 2500 vierkante meter vloeroppervlak, verdeeld over drie verdiepingen en een kelder.

DWR te Amsterdam

Het kantoor van Waternet (de vormalige Dienst Waterbeheer en Riolering (DWR) en Hoogheemraadschap Amstel Gooi en Vecht) staat in een bocht van de Amstel. Het gebouw bestaat uit twee torens die verbonden zijn door vier enkele loopbruggen en een dubbele loopbrug. De torens van 13 en 14 verdiepingen zijn aan de zijden die naar elkaar toegekeerd staan rond, en aan de buitenzijden recht.

Eurojust te Den Haag

Hoe zorg je voor een zwaar beveiligingsniveau zonder je gebouw in een bunker te veranderen? Dat was één van de uitdagingen bij het realiseren van Eurojust. Projectdirecteur Jacques Vos van Eurojust legt uit: “We zijn een publieke organisatie, dus is een transparante uitstraling gewenst. Maar dan wel op een manier die robuust genoeg is om de veiligheid zeker te stellen.”

Facet te Utrecht

Samen met The Wall en het cockpit-gebouw van Hessing maakt het gebouw Facet deel uit van de geluidswal voor Leidsche Rijn.
De architecten Aat van Tilburg en Marc Ibelings van Ibelings van Tilburg architecten hebben een gebouw ontworpen dat aan de snelweg zijde volledig is opgebouwd uit driehoekvormige glasvlakken. Tijdens het voorbijrijden over de A2 of de Soest Wetering krijgt de toeschouwer telkens een ander beeld en een spel van dalende en stijgende lijnen.

IMd te Rotterdam

Op de zuidelijke punt van het eiland Feyenoord heeft het Rotterdamse ingenieursbureau IMd haar nieuwe onderkomen gevestigd in de daarvoor leegstaande Struyken&Co loods met een unieke industriële uitstraling. De zeer licht geconstrueerde stalen vakwerkliggers in het dak van de naoorlogse loods zijn een lust voor het oog voor de duurzaamheidconnaisseurs en een uitdaging voor de hedendaagse constructeur.

Kraton 230 te Rotterdam

Het nieuwe onderkomen van de lokale radio- en televisiezender RTV Rijnmond maakt als fase 4a onderdeel uit van de herontwikkeling van de Schiecentrale aan de Rotterdamse Lloydstraat. Het gebouw, waarin behalve RTV Rijnmond ook nog andere bedrijven zijn gevestigd, vormt samen met de Schiecentrale, het 25kV gebouw, hotel-restaurant STROOM en de nieuwbouw van fase 4b het hart van de audiovisuele bedrijvigheid in Rotterdam.

Lely te Maassluis

In de Dijkpolder in Maassluis is het nieuwe internationale hoofdkantoor voor de Lely Groep gerealiseerd. Het is het meest duurzame industriële gebouw in Europa. De duurzaamheid van het nieuwe bedrijfscomplex van Lely ligt ver boven het gemiddelde niveau liggen. Lely ambieert het hoogst haalbare niveau: de BREEAM score ‘Excellent’ voor het kantoor en ‘Outstanding’ voor de productiehal. In Europa is deze hoogste duurzaamheidonderscheiding voor een gebouw met industriefunctie nog niet eerder toegekend.

Melkfabriek te Hilversum

Het gebouw van de Melkfabriek, werd tot eind 2005 gebruikte door Campina Melkunie als fabriek voor zuivelproducten. Het markante gebouw is een imposant voorbeeld van wederopbouwarchitectuur uit de jaren vijftig. Woningcorporatie Dudok Wonen wilde de oude fabriek graag voor de toekomst behouden. Het historische gebouw heeft nu een woon, werk en leer functie gekregen. Na de herontwikkelt is er een ruimtelijke pand met veel lichtinval ontstaan. Originele details als de karakteristieke bogen en hoge ramen zijn intact gebleven.

Podium te Amersfoort

Het nieuwe hoofdkantoor van VolkerWessels fungeert als ontmoetingsplek voor alle bedrijven. Het gebouw bestaat uit zes kantoorlagen met een karakteristieke dakvorm en een markante glazen boardroom aan de gevel. Bij binnenkomst toont zich de grote vide die doorloopt op de bovenste etage. Een doorgaande massief houten trap slingert zich door de vide omhoog waardoor er ruimte voor ontmoeting ontstaat en de verschillende kantoorverdiepingen met elkaar verbonden worden.

Rabobank te Utrecht

Twee ellipsvormige torens vormen de nieuwe behuizing van de Rabobank in Utrecht. Naast het ijzige, rotsvormige complex van de Rabobank uit de jaren tachtig steken de nieuwe torens 105 meter hoog de lucht in.
De uitbreiding van de Rabobank naast het Centraal Station van Utrecht meet 56.000 m2 vloeroppervlak; hoogbouw was nodig om de diensten uit verschillende delen van het land op deze plek te kunnen concentreren. Het ontwerp van de nieuwbouw is van Kraaijvanger architecten.

ASR te Utrecht (Voor de renovatie – 2013)

Het pand waarin a.s.r. nu gevestigd is, stamt uit de begin jaren zeventig. De technische installaties zoals klimaatbeheersing en het riool zijn verouderd, het interieur voldoet niet meer aan de huidige moderne maatstaven en er komt weinig daglicht binnen. In oktober 2010 is na grondig onderzoek de beslissing genomen om te renoveren in plaats van te kiezen voor nieuwbouw. Deze beslissing kwam onder andere voort uit het besluit (juli 2009) van de Raad van Bestuur om alle activiteiten van a.s.r. te concentreren op één locatie in de regio Utrecht.

ASR te Utrecht (Renovatie 2012 – 2015)

De renovatie van Archimedeslaan 10 in Utrecht is gestart in 2012 en duurt tot en met 2015. Het vernieuwde pand is volledig ingericht op het Nieuwe Generatie Werken (NGW). Het pand voldoet aan de duurzaamheidsambities van a.s.r. en zorgt voor ondersteuning van één cultuur waarin samenwerking, openheid en flexibiliteit centraal staan. Na renovatie biedt het gebouw onderdak aan alle medewerkers van a.s.r., met uitzondering van de collega’s van Ardanta en Europeesche Verzekeringen.