Projecten van Ibelings van Tilburg architecten

Facet te Utrecht

Samen met The Wall en het cockpit-gebouw van Hessing maakt het gebouw Facet deel uit van de geluidswal voor Leidsche Rijn.
De architecten Aat van Tilburg en Marc Ibelings van Ibelings van Tilburg architecten hebben een gebouw ontworpen dat aan de snelweg zijde volledig is opgebouwd uit driehoekvormige glasvlakken. Tijdens het voorbijrijden over de A2 of de Soest Wetering krijgt de toeschouwer telkens een ander beeld en een spel van dalende en stijgende lijnen.

De Karel Doorman te Rotterdam

Het project “De Karel Doorman” betreft de renovatie van het vlak na de oorlog door van Den Broek en Bakema ontworpen winkelgebouw Ter Meulen, met daarboven een toegevoegd woongebouw. De nieuwbouw bestaat vanaf de 14de verdieping uit twee torens met daartussen een beschutte daktuin en krijgt een buitengewoon sterk beeld door een glazen buitenhuid met daarop aangebracht een vitrageachtige print, door middel van zeefdruktechniek.

Kohnstammhof te Amsterdam

De Hogeschool van Amsterdam gaat haar onderwijsactiviteiten concentreren aan de Wibautstraat te Amsterdam. Het project heeft de naam Amstelcampus en wordt gerealiseerd aan weerszijden van de Wibautstraat ter hoogte van het Rhijnspoorplein.
Het Kohnstammhof met het Kohnstammhuis (Rijksmonument) en het Mauritsgebouw vormt één van de centrale gebieden binnen de Amstelcampus.

‘t Leliepark te Gouda

Het project ‘t Leliepark omvatte de sloop van 144 portiekwoningen uit 1950 zonder lift . In plaats hiervan zijn 152 grotere woningen in de huur en koop teruggebouwd. Met de realisatie van dit project is tegemoetgekomen aan het uitgangspunt van de Gemeente Gouda om de woningdifferentiatie in de wijk Korte Akkeren te verbeteren. Dit betekent niet alleen dat duurdere woningen aan de voorraad is toegevoegd, maar dat ook levensloopbestendige woningen en woningen voor senioren zijn gerealiseerd.

ROC Mondriaan te Leidschenveen

De nieuwbouw voor het ROC Mondriaan ligt direct naast het station Leidschenveen van de Randstadrail. Bij het ontwerp is ingezet op een duurzaam flexibel gebouw dat een sterke visuele relatie heeft met het station. Een centraal wigvormig atrium zorgt voor overzicht en oriëntatie in het gebouw.