Woningbouw

De Vier Werelden te Spijkenisse

In de Dijkzone pal aan de Oude Maas is het appartementencomplex ‘De Vier Werelden’ gerealiseerd. Het gebouw is visueel opgedeeld in vier delen die verwijzen naar de buurten-structuur die kenmerkend is voor Spijkenisse. Ontmoetingsplekken zijn belangrijk elementen in het ontwerp, het complex heeft een vrijetijdsdek met o.a. een barbecueplaats, petanque- en tennisbaan en grote kas. Daarnaast geven de willekeurig verspringende balkons gelegenheid tot het aanknopen van een gesprek met je buren.

De Karel Doorman te Rotterdam

Het project “De Karel Doorman” betreft de renovatie van het vlak na de oorlog door van Den Broek en Bakema ontworpen winkelgebouw Ter Meulen, met daarboven een toegevoegd woongebouw. De nieuwbouw bestaat vanaf de 14de verdieping uit twee torens met daartussen een beschutte daktuin en krijgt een buitengewoon sterk beeld door een glazen buitenhuid met daarop aangebracht een vitrageachtige print, door middel van zeefdruktechniek.

Drie Bouwmeesters te Amsterdam

Langs de rand van de tuinstadwijk Geuzenveld valt het complex de Drie Bouwmeesters op door een sterke horizontale belijning en grote glasvlakken. In De Drie Bouwmeesters zijn volledig vlakke glazen gevels toegepast. Het glas zorgt voor een geheimzinnig vlies, dat soms doorbroken wordt door openstaande ramen, maar weinig prijsgeeft van de achterliggende functies. Een halfverdiepte parkeergarage voorziet in parkeren op eigen terrein. Het dek op de garage functioneert als collectief buitenterrein voor de aangrenzende woningen.

Jobsveem te Rotterdam

Het voormalige pakhuis en rijksmonument Jobsveem, ook wel St. Job geheten, op de kade van de Rotterdamse Lloydpier heeft een ingrijpende verandering ondergaan. Het vroegere pakhuis had sinds zijn voltooiing in 1913 een uitermate gesloten karakter. Met de herbestemming van het pakhuis tot woongebouw met commerciële ruimten, heeft het daglicht zijn intrede gedaan in het gebouw. Het bijzondere karakter is bewaard, terwijl nu drie glazen atria daglicht het gebouw binnenlaten.

Plussenburgh te IJselmonde

Is seniorenhuisvesting per definitie saai, of kan het ook swingen? Voor de Plussenburgh geldt het laatste. Dit moderne en flexibele woonconcept voor ouderen geeft door de golvende betonvlakken en gekleurde glazen galerijen beslist een dynamisch beeld.

Gouden Handen te ‘s Heerenberg

Woonzorg Nederland transformeerd het voormalige klooster St. Bonifacius (dat werd gebouwd in 1910) tot een complex met gelijkvloerse appartementen. Nadat de functie van klooster verviel, was hier jarenlang een cultuur- en creativiteitscentrum gevestigd genaamd ‘Gouden Handen’. De appartementen zjin exclusief gereserveerd voor 55-plussers: 33 huurappartementen in de vrije sector, waaronder 2 casco Kapel-appartementen, en 13 huurappartementen in de sociale sector.

Justus van Effencomplex te Rotterdam

Het Justus van Effencomplex uit 1922 van de Rotterdamse architect Michiel Brinkman is gerenoveerd. Het wooncomplex is een mijlpaal in de Nederlandse Volkshuisvestingsbouw doordat het de eerste galerij, verhoogde woonstraat, van Nederland bevat. In opdracht van Woonstad Rotterdam heeft Molenaar en van Winden Architecten i.s.m. Hebly Theunissen Architecten het Rijksmonument omgevormd tot een woongebouw met 154 koop- en huurwoningen in verschillende typen.

La Grande Cour te Amsterdam

Het voormalige rangeerterrein op het Westerdokseiland heeft plaats gemaakt voor een modern stedelijk landschap met een hoge bebouwingsdichtheid. La Grande Cour, het meest zuidelijk gelegen project, is het resultaat van de samenwerking tussen drie architectenbureaus. Meyer en Van Schooten, de Architecten Cie en Heren 5 Architecten. Ondanks uniforme schil van het bouwblok is het handschrift van de verschillende bureaus goed te herkennen.

Parkrand te Amsterdam

Enorme bloempotten met bomen brengen de tuinstad in Parkrand tot leven. De binnentuinen in het blok zijn het voorportaal van het park. Tegelijkertijd zetten de ontwerpers juist de woonkamer buiten: de royale buitenkamers voor gemeenschappelijk gebruik zijn zeer huiselijk ingericht als zitkamer, eetkamer en speelkamer.

Scherf -13 te Utrecht

Scherf 13 is een autoluw wooncomplex, met parkeren onder het hofdek en het appartementengebouw. Boven het dek kruisen tot 24 m lange loopbruggen tussen twee bouwvolumes. Vanaf het park in Terwijde gezien rijst het appartementencomplex van Scherf 13 als een ijsschots uit de grond op. Door de hoogte geleidelijk te laten oplopen van 2 tot maximaal 7 bouwlagen, maakt het langgerekte gebouw minder inbreuk op de omgeving dan het oorspronkelijk voorgeschreven hoge bouwblok.

Schiecentrale 4b te Rotterdam

Schiecentrale fase 4b maakt onderdeel van de herontwikkeling van de vroegere Schiehavencentrale en omgeving. De combinatie van kantoorruimten, woningen en woonwerkeenheden brengt meer leven in het gebied, dat de afgelopen jaren is uitgegroeid tot het audiovisuele centrum van de stad Rotterdam. Schiecentrale fase 4b voorziet het complex van verschillende typen nieuwbouw woningen, voor mensen die nauw bij de audiovisuele wereld zijn betrokken of mensen met andere creatieve beroepen.

‘t Leliepark te Gouda

Het project ‘t Leliepark omvatte de sloop van 144 portiekwoningen uit 1950 zonder lift . In plaats hiervan zijn 152 grotere woningen in de huur en koop teruggebouwd. Met de realisatie van dit project is tegemoetgekomen aan het uitgangspunt van de Gemeente Gouda om de woningdifferentiatie in de wijk Korte Akkeren te verbeteren. Het woningaanbod in de wijk is nu gevarieerder. Dit betekent niet alleen dat duurdere woningen aan de voorraad is toegevoegd, maar dat ook levensloopbestendige woningen en woningen voor senioren zijn gerealiseerd.

Westerlaantoren te Rotterdam

Het voormalige hoofdkantoor van Vopak is gerenoveerd tot kantoor- en woongebouw de Westerlaantoren. De Westerlaantoren ligt aan de rand van historische Scheepvaartkwartier en Het Park in Rotterdam. Architectenbureau Ector Hoogstad maakte het ontwerp voor de renovatie en de 5 verdiepingen die bovenop de huidige toren komen. De 1e tot en met 10e verdieping is gereserveerd voor kantoorruimte, van de 11e tot en met de 19e verdieping komen 45 luxe appartementen. De appartementen hebben vrij uitzicht over Het Park, De Maas of over het centrum.