2014

Hiswa Paviljoen te Amsterdam

Het HISWA-paviljoen is bovenal een huis voor boten, al liggen die hier in het water aan de aanlegsteigers. Omdat het paviljoen verdiept ligt, kan er direct vanaf het café-restaurant worden geserveerd aan de steigers rondom de paviljoenveranda. De 6 meter brede arcade heeft een hoefijzervormige plattegrond, waarop de 18 parabolische spanten zijn opgesteld. De paraboolvorm van de arcade grijpt terug op de botenhuizen in Canada bij Lake Muskoka. De horeca-, sanitair- en kantoorfuncties zijn hiertussen geplaatst.

Muziekcentrum te Utrecht

Een reusachtige pillenstrip verbindt vier muziekzalen met de symfoniezaal van Vredenburg. Onder dit nieuwe beeldmerk van het Muziekpaleis kunnen vijf bands en orkesten tegelijk spelen, zonder overlast voor elkaar en voor de buren. Alles staat hier in het kader van geluid.

Stadskantoor te Utrecht

Het nieuwe Stadskantoor Utrecht staat vlak naast de in aanbouw zijnde stationshal en weet zich een plek te veroveren tussen alle vervoersaaderen van trein, tram, bus en taxi. Het ontsluiten van het kantoor in combinatie met al deze vervoersaaderen is nog in volle gang maar ziet er nu al spectucalair uit. Het stadskantoor is tevens bestemd voor publieke functies welke in de onderste verdiepingen zijn gehuisvest.

Calatrava te Valencia

De architect Calatrava levert altijd voer voor de camera. Het lijnenspel die hij in zijn bouwwerken brengt levert prachtige en soms vervreemdende beelden op. In zijn geboorteplaats Valencia kun je een aatal prachtige gebouwen van zijn hand bewonderen.

ASR te Utrecht (Renovatie 2012 – 2015)

De renovatie van Archimedeslaan 10 in Utrecht is gestart in 2012 en duurt tot en met 2015. Het vernieuwde pand is volledig ingericht op het Nieuwe Generatie Werken (NGW). Het pand voldoet aan de duurzaamheidsambities van a.s.r. en zorgt voor ondersteuning van één cultuur waarin samenwerking, openheid en flexibiliteit centraal staan. Na renovatie biedt het gebouw onderdak aan alle medewerkers van a.s.r., met uitzondering van de collega’s van Ardanta en Europeesche Verzekeringen.